Blue Puffin

Blue Puffin

,

Arashiyama, het bamboebos

Arashiyama

Arashiyama

Mijn twee kinderen en ik zijn op ‘Shinkansentrip’ door Japan. Wanneer we in Kyoto zijn maken we een dagtrip naar het Bamboebos Arashiyama en het Gouden Paviljoen Kinkaku-ji. We beginnen onze dag hier tussen de bamboe. We bekijken slechts een klein gedeelte van dit enorme gebied.

We hebben niet al te veel tijd voor dit bezoek uitgetrokken, helaas. Wij waren er pas rond 11:30 en dat is gewoon te laat als je nog meer op je programma hebt staan voor één dag. Bovendien was het werkelijk bloed heet en al enorm druk.

Arashiyama, enkele tips

Nare bijkomstigheid bij een bezoek aan dit soort gebieden is het aantal muggen. Helaas dragen die Japanse muggen mogelijk de meest nare ziektes bij zich, dus wil je liever niet gestoken worden. Een grote hoeveelheid DEET op kleding en huid helpt maar prettig is anders. Het stinkt nogal, maar daar moet je je maar overheen zetten wanneer je niet gestoken wilt worden. Neem de DEET ook mee op je dagtrip, dan kan je het meerdere keren aanbrengen.

Zorg er sowieso voor dat je een lange broek en een shirt met lange mouwen aantrekt, en sokken in je schoenen draagt.

Tegen de zon is het fijn om een pet op te hebben, en een zonnebril uiteraard. Neem in je rugzak ook lekker veel (fles)water mee. Een kleine handdoek is ook fijn om af en toe het zweet weg te kunnen vegen.

Arashiyama, wat is het

Vaak in Japan vraag je je af of je de enige toerist bent, maar op dit soort locaties zie je gelijk waar al die toeristen zijn gebleven! Jammer dat we niet veel tijd hadden, maar de moeite waard was het absoluut! Zo heb je tenslotte ook weer iets om nog eens naar terug te keren. Kijk je mee?

Overal bamboe

Arashiyama is wel één van de toeristische attracties in het Kyoto district. Het is een enorm gebied met heel wat tempels en altaren. Het meest bekendst is wel de Bamboo Grove. Wanneer je dit opzoekt zal je de foto’s wel herkennen. Wij zijn niet zover gelopen vanwege de tijd, maar wat we hebben gezien was zeer bijzonder. Wanneer je vanaf het treinstation het gebied inloopt zie je vrijwel direct de riksja’s staan die door één man worden voortgetrokken. Tegen een vergoeding zullen ze je een rondje door het bos rijden. De toegang tot het gebied is trouwens gratis.

Riksja’s in het bamboebos

Arashiyama, waar is het

Arashiyama ligt ten westen van Kyoto. Met de trein prima te bereiken. Wij zijn in het bezit van een Japan Rail Pass. Met deze pas kan je door heel Japan reizen met gewone treinen èn de Shinkansen Bullet Trains. De JR stations zijn overal te vinden. Deze pas is een echte aanrader wanneer je met de trein door Japan wilt reizen.

Na al deze indrukken, duiken we, voordat we verder gaan naar Kinkaku-ji, doornat van het zweet de koelte in van een restaurant. Ook hier eten we weer overheerlijk. Ja, ik sluit weer af met een foto van eten. Man, wat een land..

Deze lunch….ik bedoel…..ja toch?
Blue Puffin

Blue Puffin

Aangenaam kennis te maken, ik ben Annemieke. Ik heb twee volwassen kinderen en vaak reizen we met ons drieën en soms ga ik op reis met één van hen. Over het algemeen hebben we dezelfde interesses dus dat komt goed uit. Mocht je vragen en/of suggesties hebben, dan kan je me altijd een mailtje sturen: mail@bluepuffin.nl

Vergelijkbare artikelen