Blue Puffin

Blue Puffin

,

Grenen/Skagen

Grenen

Op onze weg naar Hirtshals, waar wij (mijn twee kinderen en ik) op tijd moeten zijn voor de boot naar Noorwegen voor onze roadtrip, rijden we naar Grenen. Noordelijker dan dat kan je niet komen in Denemarken. Maar dat het het noordelijkste punt van het land is interesseert ons eigenlijk niet zo veel. Veel spannender is het dat hier twee zeeën elkaar ontmoeten. Aan de oostkant ligt het vrij rustige Kattegat en vanuit het westen komt het veel ruwere en schuimende Skagerrak aangedenderd. Dat móeten we zien!

Er is meer dan genoeg plek om te parkeren en een bordje geeft aan dat het ongeveer 30 minuten lopen is. Het is rond 19:00 uur, de temperatuur is nog aangenaam en er is een prachtige wolkenlucht te bewonderen.

Het pad loopt langs het rustige Kattegat. De kust is mooi maar voor een strandvakantie moet je elders in Denemarken zijn.

Helaas geen zeehonden gezien.

Zwemmen is hier verboden vanwege de sterke stroming. Maar pootje baden mag natuurlijk wel. Hoe leuk is dat! met elke voet in een andere zee! Wil je echt zwemmen dan kan dat bij de bekende badplaats Skagen, daar zijn mooie brede zandstranden. Skagen is maar 5 km hier vandaan en daar gaan wij dan ook naar toe. We moeten nog eten en ze schijnen daar de lekkerste vis te hebben.

Skagen

Skagen is een schilderachtige kustplaats. Het vroegere vissersdorp is nu een hippe badplaats. Bekend om de gele huisjes met rode daken waar nu allerlei winkeltjes, restaurants, galeries en cafés zijn te vinden. Inmiddels is het half negen geworden en we rammelen van de honger, dus snel op zoek naar een restaurant.

Skagen, met de kenmerkende gele huizen
Vis met uitzicht op de haven
Skagen

We vinden een prima restaurant aan de haven en kunnen zelfs nog buiten eten.

Helaas zit ons bezoek aan Denemarken er voor nu op. We stappen weer in de auto en gaan naar Hirtshals om daar de boot naar Kristiansand in Noorwegen te nemen. Het weer is inmiddels helemaal omgeslagen naar storm en regen. De boot had dan ook uren vertraging en uiteindelijk was de overtocht niet echt rustig te noemen. Meer daar over vertel in mijn Noorwegen roadtrip verhaal.

Denemarken is een prachtig land. Zeker de moeite waard om er een hele vakantie aan te spenderen in plaats van, zoals nu, alleen als ‘doorreis land’. We komen zeker nog een keer terug! Beloofd!!!

Blue Puffin

Blue Puffin

Aangenaam kennis te maken, ik ben Annemieke. Ik heb twee volwassen kinderen en vaak reizen we met ons drieën en soms ga ik op reis met één van hen. Over het algemeen hebben we dezelfde interesses dus dat komt goed uit. Mocht je vragen en/of suggesties hebben, dan kan je me altijd een mailtje sturen: mail@bluepuffin.nl

Vergelijkbare artikelen